Kinderkamer inrichting; trends van 2021

Je bent waarschijnlijk een liefhebber van hout, anders ben je niet op zoek naar een houten loopfiets. De kans is dan groot dat je ook in je interieur graag hout hebt staan. Zoek je een nieuwe lamp voor de kinderkamer, overweeg dan eens een houten lamp. In deze blog laten wij je de verschillende trends voor 2021 zien. Voor vrijwel elk budget is er een prachtige houten lamp verkrijgbaar die de kinderkamer helemaal af maakt. Hieronder volgt een overzicht van de populairste stijlen houten lampen van dit moment, die je kunt kopen bij Directlampen.nl.

Rotan lamp

De houten rotan lamp is perfect voor de kinderkamer. Deze lamp heeft een veelzijdige uitstraling en zorgt ook nog eens voor een interessant lichtspel. Dat speelt geweldig in op de fantasie van kleine avonturiers. Het leuke is dat deze lamp in vrijwel elke andere kamer kan worden opgehangen. Hij doet het goed boven de zithoek, boven de eettafel en zorgt ook voor sfeer in de slaapkamer.

Houten hanglampen

Wanneer een rotan lamp niet jouw ding is voor de kinderkamer en je op zoek bent naar andere soorten hanglampen, zul je zien dat je ook dan altijd een leuke hanglamp kunt vinden. Voor welke ruimte je ook een hanglamp zoekt: ze zijn er in alle stijlen en formaten. Van klassiek tot bohemisch of modern, klein en groot, als primaire verlichting of als sfeervolle extra lamp. Ook voor de kinderkamer zijn er leuke, speelse hanglampen te vinden. Hout is gemakkelijk te bewerken, dus je kunt het ook makkelijk een kleurtje geven. Misschien is de lievelingskleur van jouw kind op dit moment wel roze.

Stoere houten vloerlampen

Vloerlampen van hout? Jazeker. Die zijn er in overvloed. Wat dacht je van zo’n stoere houten studiolamp? Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Waar je ook voor kiest: je haalt altijd een blikvanger in huis. Met een neutrale houtlook is zo’n houten vloerlamp geschikt voor vrijwel elke kamer. Hout straalt rust uit en dat maakt dit ook zo’n ideaal materiaal voor de kinderkamer.

Houten plafondlampen

Denk je aan een plafondlamp, dan denk je wellicht niet direct aan hout. Maar toch zijn die er volop. Spots zijn veelvuldig grotendeels gemaakt van hout. En terecht, want dit voegt sfeer toe. Ook hier geldt dat industrieel een populaire look is. Met de juiste houten plafondlamp zorg je voor een zeer fraaie uitstraling zonder dat de lamp alle aandacht opeist. Ideaal voor de kinderkamer dus.

Houten wandlampen

Wat voor houten plafondlampen geldt, geldt nog meer voor houten wandlampen: de keuze is reuze. Industrieel, uiteraard, maar ook vintage, authentiek, klassiek of landelijk. Zelfs met de meest uitgesproken smaak moet je een geschikte wandlamp kunnen vinden.

Op tafel of op je bureau

Op de tafel of op het bureau voegt een fraaie houten lamp een authentieke sfeer toe. Zeker als je kind al wat groter is, zorgt een mooie houten bureaulamp of tafellamp net voor dat beetje extra uitstraling waar je naar op zoek bent.

Altijd trendy, nooit trendgevoelig

Een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor houten lampen, is omdat deze altijd trendy blijven, zonder trendgevoelig te zijn. Wat wij daarmee bedoelen is dat de uitstraling van een houten lamp nooit zal gaan vervelen of uit de mode raakt. Kijk het verleden er maar op na: wanneer hebben mensen geen houten lampen in hun interieur gehad? Ook kids raken dus niet snel uitgekeken op deze lampen. Win-win!